3 september 2020

Briox tecknar avtal med Lettlands största universitet

Briox (publ) (”Briox”) meddelar idag att bolaget har ingått samarbete med Lettlands största universitet - Latvijas Universitāte. Samarbetet innebär att universitetet kommer använda Briox programvara som en aktiv del i undervisningen.

Utöver redovisningsbyråer och små och medelstora företag erbjuder Briox även sitt molnbaserade ekonomisystem till föreningar och skolor. Bolaget har sedan tidigare samarbete med lärosäten i bland annat Finland och Estland men meddelar nu alltså att även Latvijas Universitāte i Lettland kommer att börja använda Briox. Latvijas Universitāte är Lettlands statliga universitet och med över 15 000 studenter är det därmed också landets största.
“Vi är väldigt glada över att kunna erbjuda universitetets lärare och studenter möjligheten att använda Briox i undervisningen,” säger Ilona Strode, Country Manager för Briox Lettland. “Att vårt största universitet ser möjligheterna med plattformen och väljer att göra Briox till en del av undervisningen är ett kvitto på att vi har en produkt som inte bara möter dagens behov utan också är redo att möta framtidens.”
Briox plattform har anpassad funktionalitet för att underlätta undervisningen i skolor. Studenten skapar ett fiktivt företag för vilket olika bokföringsuppgifter utförs som läraren har skapat. Läraren kan sedan enkelt följa upp utförandet av uppgiften. Precis som för samarbetet mellan en redovisningskonsult och dess kund sker allt direkt i samma webbaserade plattform.
“Det känns bra att kunna inkludera en modern plattform som Briox i undervisningen,” säger Ruta Šneidere, professor vid fakulteten för Business, Management & Economics vid Latvijas Universitāte. “Med programmet får studenterna möjlighet att omsätta sina teoretiska kunskaper i praktiken samtidigt som de får praktiska erfarenheter genom att arbeta i ett modernt ekonomisystem.”
En ytterligare fördel för universitetet, som även har internationella studenter, är att Briox kan språkanpassas för den enskilde användaren. Från Briox sida erbjuds plattformen fritt för just skolor.
“Arbetet med skolor är en viktig del i vårt långsiktiga arbete och vi är glada över att kunna ge vårt bidrag till studenternas utveckling”, kommenterar Johan Nordqvist, VD för Briox. “Genom att ge fri tillgång till plattformen kan vi redan i detta skede ge stöd till framtidens redovisningskonsulter och ge studenterna värdefulla erfarenheter för när de senare tar klivet ut i yrkeslivet.”
Latvijas Universitāte kommer börja använda Briox i utbildningen redan under läsåret 2020-2021.   För mer information, vänligen kontakta: Johan Nordqvist VD +46706618680 johan.nordqvist@briox.se   Om Briox: Briox utvecklar och säljer webbaserade program för bland annat bokföring och fakturering. Kunderna till Briox är redovisningsbyråer, små och medelstora företag, skolor och föreningar. Briox har kontor i Finland, Estland, Lettland och Litauen. Briox grundades 2010 i Växjö, Sverige och Briox AB (BRIOX) är idag listat på NGM Nordic SME.

Vänligen fyll i ditt namn.

Vänligen fyll i din e-mail.

Vänligen fyll i ditt telefonnummer.

Villkoren måste accepteras för att kunna fortsätta

Något gick fel när informationen skickades.

Vänligen fyll i ditt namn.

Vänligen fyll i din e-mail.

Vänligen fyll i ditt telefonnummer.

Villkoren måste accepteras för att kunna fortsätta

Något gick fel när informationen skickades.