12 juli 2022

Briox lanserar automatiserad bokföring

Briox tillkännagav idag ett partnerskap med Arkimera Robotics, en ledande leverantör av automatiseringslösningar baserade på självinlärningsteknologi. Genom partnerskapet kan Briox erbjuda redovisningsbyråer och mikroföretagare automatisk bokföring av digitala dokument.

Arkimera Robotics är ett teknikbolag som tagit fram en självinlärningsalgoritm som kan nyttjas i olika mjukvaruapplikationer för att automatisera datainmatning från digitala dokument. Tjänsten kan integreras med redovisnings- och bokföringsapplikationer och möjliggör bland annat mer träffsäkra analyser och kraftig tidsbesparing genom effektivare arbetsflöden.

“Arkimera Robotics har lyckats affärsutveckla kring Machine Learning på ett mycket intressant sätt. Deras algoritm kräver mycket lite data för att lära sig hur en användare vill plocka ut information från ett inkommande underlag. Att kunna integrera den senaste generationens automatiseringstjänster i Briox programvara kommer att innebära ett stort mervärde för våra kunder”, säger Johan Nordqvist, vd för Briox.

”Vår målsättning är att bli en global aktör att räkna med inom självlärande system. Briox internationella ansats och tydliga fokus på mikroföretag passar väldigt väl in i denna strategi. Vi är imponerade över den kompetens som finns i Briox organisation, och vi ser fram emot att växa tillsammans”, säger Kenny Håkansson, grundare och vd för Arkimera Robotics.

Arkimera Robotics och Briox integrerade lösning kommer att lanseras hösten 2022.

Om Briox
Briox är ett SaaS-bolag som förenklar vardagen för mikroföretagare genom att digitalisera deras affär och hjälpa dem att bli mer lönsamma. Briox programvara kopplar ihop redovisningskonsulten med företagaren på ett enkelt, effektivt och smart sätt i Finland, Estland, Lettland och Litauen. Briox AB (BRIX) grundades 2010 i Växjö och är idag listat på NGM Nordic SME. Läs mer på www.briox.se, LinkedIn och Facebook.

Om Arkimera Robotics
Arkimera Robotics är ett Kalmarbaserat teknikbolag som är specialiserat på automatisering av datainmatning från digitala dokument genom självinlärning. Företagets flaggskeppsprodukt AzoraOne erbjuds som en API-tjänst till mjukvarubolag som tillhandahåller redovisnings- och bokföringsapplikationer och används idag av 8000 små och medelstora företag på den svenska marknaden. Läs mer på www.arkimera.se och developer.azora.one.

Vänligen fyll i ditt namn.

Vänligen fyll i din e-mail.

Vänligen fyll i ditt telefonnummer.

Villkoren måste accepteras för att kunna fortsätta

Något gick fel när informationen skickades.

Vänligen fyll i ditt namn.

Vänligen fyll i din e-mail.

Vänligen fyll i ditt telefonnummer.

Villkoren måste accepteras för att kunna fortsätta

Något gick fel när informationen skickades.